Onze pauze op Twitter…

Hebben wij nog een toekomst op Twitter?

Vanaf 1 december gaan we een maandje offline op Twitter. Onze beide accounts Urban Inspiration en Urban Berlin zullen tot nieuwjaarsdag 2019 op zwart gaan.
Even niets. Geen tweets, geen reacties, geen retweets.

31 december 2017 stopten we al met beide Facebook-accounts. We staken er veel tijd in, maar wat leverde het op? Er kwam weinig respons, geen deel-acties, en al helemaal geen extra opdrachten. Bovendien valt Facebook van het ene in het andere schandaal. Daar wilden wij niet langer deel van uitmaken.

Nu gaan we ook een maandje nadenken over hoe het verder moet met onze beide Twitter-accounts. Ruim 14.000 Tweets op @Urb-inspiration en rond de 5.000 op @Berlin_urban is alles bij elkaar een hele tijdsinvestering. Eigenlijk is het gewoon plezier, maar een investering? In wat?

We hopen in deze maand van reflectie op nieuwe gedachten te komen. Wat doen we nu niet goed dat het laatste jaar het aantal reacties en interacties steeds verder is afgenomen? Communicatie, tweerichtingsverkeer, is zelden geworden. Je ziet dat alleen nog daar waar Twitterraars uitdagen, beledigen, kwetsen, schelden. Dan kun je rekenen op respons. Maar kennisgerichte accounts lijken weinig meer in beweging te zetten.
Zijn we moe van al die social media? Volgens de gezaghebbende website Marketing Facts lijkt het er wel op, getuige deze laatste stand van zaken.

We gaan nu even een maandje offline. Nadenken over hoe we vanaf 1 januari verder gaan met beide accounts.
Heb jij suggesties of hoe wij het beter kunnen doen, interessanter, aantrekkelijker? Laat dan onder dit bericht je verbetersuggesties achter.
In oktober 2019 zijn wij 10 jaar actief op Twitter. In de maanden daarvoor zullen wij onze definitieve gedachten opmaken of wij ook nog ons 11e jaar op Twitter gaan beleven.

Natuurlijk blijven wij actief met onze nieuwsbrief die wij 4 maal per jaar uitsturen. Hier kun je je aanmelden.
Verder hebben wij nog een LinkedIn-groep en een Telegram-kanaal. We houden hoe dan ook contact!

2 Comments

  1. Verrassend idee. Laat ons aub na 1 januari weten wat de reflecties u hebben opgeleverd.

    Vr. groet,

    R. de Jongh

  2. @ R de Jong: We hebben besloten om niet pas 1 januari maar 1 augustus te stoppen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*