Met Amerikaanse studenten op stap

Zij zochten projecten om voor hun studie te onderzoeken. En die vonden zij.

Studenten Urban Planning van de Universiteit van North Carolina (VS)

Op een stralende meidag mocht ik een geweldige groep studenten urban planning van de University of North Carolina door Berlijn rondleiden. In onderlinge afstemming was een vol en gevarieerd programma samengesteld.
Daarbij konden Tempelhof en Park am Gleisdreieck voor deze urban professionals in spé niet ontbreken. Verder volgde een lange wandeling door Kreuzberg. Een bezoek aan het FHXB-Museum is daarbij bijna verplicht voor iedereen die echt iets van Friedrichshain-Kreuzberg wil weten.

De groep, die voor hun studie een maand door Europa reist, moest in Berlijn lokaties uitzoeken om een beperkt onderzoek te doen naar hoe die plek functioneert, of juist niet.
Ofschoon de meeste studenten al een keuze voor een plek hadden gemaakt, zijn ze vrijwel allemaal geswitcht naar een van de locaties die ik hen die dag heb laten zien.

Een van de deelnemers: ‘We waren pas in Barcelona. Ik dacht, wow wat een coole stad. Ik zou ik wel langer willen blijven. But I changed my mind, it’s Berlin that’s really a cool place. I would love to live here.

De groep was lovend over de dag. De begeleidend professor zei ‘als ik weer met een groep kom, wil ik weer jou als gids‘.

Daar doe ik het voor.

Meer informatie over onze gespecialiseerde tours voor stadsprofi’s.