Het alternatieve Berlijn is het kenmerk van Berlijn geworden.

De Ontdektour Berlijn is een tour voor als je Berlijn anders wilt leren kennen. Voor wie de Brandenburger Tor, de Ku-Damm of het Museum Insel gesneden koek is.
Hoe ‘tikt’ Berlijn nu echt? Waarom is de stad zo geworden? Welke rol speelt haar bizarre geschiedenis daarbij? Onderstaand stellen wij onze speciale 2-daagse Ontdektour aan je voor.

Programma
Niets is wat het lijkt in Berlijn. Veel onttrekt zich aan het oog van de eerste waarneming. Berlijn heeft verschillende ‘lagen’ die alleen met gedegen kennis van de stad zijn waar te nemen.
De geschiedenis heeft de stad twee maal in relatief korte tijd op zijn kop gezet en onuitwisbare sporen achtergelaten. Een stad met een overdaad aan ‘gevoelige plekken’, waar activiteiten als snel tot debat en verzet leiden. De geschiedenis werkt nog door in de praktijk van alledag en de discussies daarover zijn voorlopig nog niet uitgeraasd.

Tour
U bezoekt de meest markante plekken van de stad. Daarbij zien we de stad in al haar belangrijke ontwikkelingsfasen: de Gründerzeit en de industrialisering, (de aanloop) tot de Tweede Wereldoorlog en de dictatuur en architectuur van de NAZI’s, de deling van de stad, de DDR en de Russische invloeden op de stad, om af te ronden met de val van de Muur en een poging tot herstel naar ‘normale’ verhoudingen.

Voor wie de Brandenburger Tor, de Ku-Damm of het Museum Insel gesneden koek is.

Data
Deze tour wordt aangeboden op 1 en 2 juni 2019 (zaterdag en zondag).
De tour begint op de zaterdag om 9.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. Zondag starten we om 10.00 uur en eindigen rond 15.00 uur, zodat u nog dezelfde dag terug naar Nederland kunt reizen.

Prijs
De kosten bedragen €299,00 per persoon voor beide tourdagen.  Gaat u met een tweede persoon, dan betaalt deze €199,00.
Bedragen zijn incl. BTW. In deze bedragen zijn geen kosten begrepen van uw reis- en verblijf.
Bij een groep vanaf 6 personen is een groepskorting mogelijk.

Download onze brochure voor meer informatie (pdf).

Op onze rondleidingen zijn voorwaarden van toepassing.